Bevaringsprisen 2017

Årets bevaringspris gives til Niels Iuel Reventlow for restaureringen af Gl. Broløkke, transformation af ladegårdens kostald til den nye funktion ”Hverringe Centrum for Restaurering”, samt opførelse af et nyt maskinhus tilpasset smukt til de historiske ladegårdsbygninger fra 1880`erne.

Gl. Broløkke for en vellykket restaurering af det, der viste sig at have været hovedbygningen på Gl. Broløkke i 1600-tallet. Bygningen fremtrådte før restaureringen mest som en ruin, og det har uden tvivl krævet en helt ekstraordinær indsats, at redde den gamle barokke bygning og voldsted. Bygningen fremtræder i dag malerisk smuk i det ydre såvel som det indre.

Ombygning og istandsættelse af kostalden viser, at historiske og udtjente bygninger kan gives nyt liv. Omdannelsen er sket så overbevisende, at bygningen igen kan tjene et formål de næste 100 år, samtidigt med at bygningskulturen er bevaret til glæde for alle.

Det nye maskinhus fortjener også et par ord. Nybyggeriet fremviser et af de sjældne tilfælde, hvor det er på smuk vis er lykkedes at integrere en stor og pragmatisk bygning i en kulturhistorisk atmosfære. Bygningens volumen falder i eet med helheden, grundet bygningens nøje overvejede arkitektur og placering.

Til sidst, og ikke mindst, gives bevaringsprisen også for etablering at ”Hverringe Centrum for Restaurering” – et alment videns-center for fremme af god bygningsskik, materialekendskab og restaurering. Vi ønsker det gode initiativ al mulig held og lykke med fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *